Kom sterker
uit je Burnout

Alles verandert snel en doorlopend. Er zijn meer mogelijkheden, hogere eisen, verwachtingen én onzekerheden. Tegelijkertijd hebben we behoefte aan groei, verdieping en bezinning. Het is niet gek dat je soms vastloopt in het vinden van de Balans, vooral als je Creatief en Veelzijdig in het Leven wilt staan.

Hoe herken ik een burnout?

Iedereen kent wel eens een periode van vermoeidheid, concentratieverlies, slechter slapen, minder herstellen na arbeid. Meestal gaat dat over na het nemen van meer rust. Als dit echter langer aanhoudt, het herstel steeds moeilijker wordt, en de reserves langduriger moeten worden aangesproken, kan er sprake zijn van een burnout. Vaak hebben mensen meerdere klachten tegelijkertijd, zoals extreme vermoeidheid, niet meer kunnen opladen, slaapstoornissen, somberheid, angst, geheugenverlies, concentratieproblemen, emotionele instabiliteit. En vooral een blijvend gevoel van uitputting.

Het ontstaan van een burnout.

Burnout klachten kennen altijd een lange aanloop. De reserves van mensen zijn niet zomaar uitgeput. Vaak duurt het vele maanden tot enkele jaren voor de bodem van het reservoir met energie echt bereikt is.

Dan is het vaak abrupt op. Tot grote verrassing van degene die het overkomt. Meestal is er een directe aanleiding. Een langverwachte promotie die niet doorgaat. Een vriendschap die verbroken wordt. Een volkomen onverwacht slecht functioneringsgesprek. De hond die overlijdt. De laatste druppel die de emmer volkomen leeg maakt.

Factoren in het ontstaan van burnout.

Bij het ontstaan van burnout klachten spelen uiteraard externe stress-factoren een belangrijke rol. Hoge werkdruk, re-organisatie op het werk, weinig beloning of waardering, financiële zorgen, relatieproblemen zijn daarvan enkele voorbeelden.
Daarnaast houden de klachten ook verband met intern ervaren stress, als gevolg van een negatief zelfbeeld, irreële overtuigingen, te hoog streefnivo, te strenge arbeidsmoraal, een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De overspannen samenleving.

Onze huidige tijd vraagt zeer veel van ons. We moeten al op jonge leeftijd presteren, keuzes maken, multitasken. En later, vele rollen tegelijkertijd perfect beheersen: partner, loopbaanplanner, ouder, sociaal netwerker. Wie daar niet aan kan voldoen, valt af. Dat geeft een gevoel van falen.
Daarnaast is het aantal prikkels waaraan een mens wordt blootgesteld de laaste decennia excessief gestegen. Het bewaken van rust en ruimte is tegelijkertijd belangrijker en moeilijker geworden.

Benieuwd geworden ?

Beleef de rust van de Retreat
én de kwaliteit van de therapie

Kom ook sterker uit je burnout.

Je hoort vaak dat je na een burnout gevoelig bent voor herhaling. Dat het een beurse plek in je denken en handelen achterlaat. Zoals een blijvende knik in je rug. Niets is minder waar.
Het gevaar ligt voor de burnout. Als je nog geen zicht hebt op de onderliggende oorzaak van het jezelf steeds voorbij lopen. En nog niet weet dat prachtige eigenschappen als nooit opgeven, streven naar perfectie, een groot gevoel van verantwoordelijkheid een keerzijde hebben. Die van de roofbouw en de uitputting. Een burnout stopt de energie, red je van doodlopen. Zoals de oververhitte stofzuiger. Pas dan kun je kijken naar de diepere oorzaak en de oplossing.
Al onze cliënten zijn sterker uit hun burnout gekomen.

Ervaar weer Ruimte in je Leven.

Onze werkwijze is erop gericht dat je snel zicht krijgt op de oorzaak van je burnout klachten, wat je belemmert om goed te leven en er echt van te genieten. Je gaat zien én ervaren hoe je deze problemen kunt oplossen door diepgaand inzicht in de oorzaak. Vervolgens krijg je tools aangereikt om deze veranderingen te integreren in het dagelijks leven.
Je gaat de juiste balans ontdekken tussen de vragen waaraan je kunt voldoen en de ruimte die je nodig hebt.

Burnout blog

Contact

De voordelen van onze Burnout Retreat

  • Snel inzicht. Onze kracht is snel tot de kern van het probleem én de oplossing te komen.
  • Oplossing & Verdieping. Persoonlijke Therapie en Coaching met de rust en verdieping van een Retreat.
  • Blijvend resultaat. Door het zien van de oplossing én het ervaren van de daadwerkelijke verandering.
  • Out of the box. De door ons ontwikkelde werkwijze opent out of the box oplossingen.
  • Het beste van twee werelden. Reguliere therapievormen en aanvullende therapeutische stromingen versterken elkaar.
  • Tijd en ruimte. De groene rust en ruimte die onze Groningse boerderij helpen je te ontspannen.
  • Puurheid & Comfort. Met stijlvolle ruimtes, ruime kamers en gezonde biologische maaltijden met seizoensgebonden groenten uit onze eigen moestuin.
  • Creatieve expressie. In ons sfeervolle atelier kun je met verschillende materialen uiting geven aan je proces van verandering.

Rust en Ruimte door een volledig verzorgd verblijf

Burnout Programma

Wij combineren de kwaliteit van onze therapie met de kracht van retraite.

Meer over ons

Retraite op een prachtige en inspirerende locatie.

Belijk onze Locatie