Hoe onze gasten ons hebben ervaren.

Individueel arrangement:

Gezegend ben je als je de kans mag benutten je leven te verrijken, te doorgronden, op te frissen, bij te schaven. Ik koos ervoor om dit bij Ewoud en Marian te doen. Het werd één van mijn beste keuzes ooit.

Mijn gedachten en gevoelens kon ik gaan delen met twee zeer deskundige en ervaren therapeuten. Nu wist ik zeker dat er wat nuttigs mee zou gebeuren. Ik vertrouwde ze dat direct toe, want ze namen mij direct serieus. We kwamen tot de kern, raakten het grote geheel, dat wat geweest was zou vanaf nu nooit meer de kans krijgen te blijven vervelen. Langzaamaan zal blijken dat ook ik gewoon mijn leven kan leven, net zoals de wereld om mij heen dat al veel langer leek te doen. Misschien zelfs intenser, bewuster, gelukkiger. Zou dit het werk zijn van de zeldzame combinatie therapeuten? Ja, dat is het ongetwijfeld. Samen met mijn wilskracht, vooruit.

Wat de therapie nog lastiger te evenaren maakt is de omgeving waarin je terecht komt. Een cliënt heb ik mij nauwelijks gevoeld, eerder een prinses. De boederij, het appartement, de sfeer, de warmte, de rust, de ruimte, de overheerlijke en gezonde maaltijden, de natuur, de onuitputtelijke humor van beiden. Je wilt er het liefst nooit meer weg.

Maar mooi is het ook dat je de ervaringen meeneemt naar huis. Ze zijn namelijk te verweven in je eigen bestaan. Dit geschreven stukje zal nooit de laden kunnen dekken van wat Ewoud een Marian teweegbrachten.

Dit moet je ervaren. Waarschijnlijk heb je niets te verliezen, hooguit wat te winnen voor altijd. Mijn dank is in ieder geval groot.

Eveline
Individueel arrangement:

Mijn verblijf bij Ewoud en Marian heeft mij geholpen om een nieuwe weg in te slaan. De voice-dialogue therapie heeft me inzicht gegeven in de manier waarop mijn verleden mij gevormd heeft en vooral op welke manier ik mijzelf eigenlijk mijn eigen geluk aan het ontzeggen was. De professionele en uiterst begane manier van werken heeft me het gevoel gegeven dat ik altijd bij hen terecht kan en dat zij heel begaan zijn met je, ook na het verblijf. Na jaren van reguliere therapie en allerlei vormen van alternatieve therapie zijn mijn problemen in vijf dagen verdwenen. Ik heb geen lichamelijke klachten meer en word niet meer gevangen gehouden door mijn eigen gedachten. Ik voel me twee maanden na het verblijf nog steeds lichter en vrolijker en niet meer geconsumeerd door mijn zelf opgelegde gevoel van ‘moeten’ en zullen’. Het heerlijke eten en de ontspannen sfeer voelen meer als een vakantie dan een therapie weekend en hebben me ontzettend geholpen om met een frisse start een nieuwe weg in te slaan, vooral met meer vertrouwen naar de toekomst toe.

Janine
Relatietherapie weekend:

Na 27 jaar weet je toch zo langzaam aan wel wat je aan elkaar hebt. Beide een traject achter ons waarin persoonlijke groei, en hoe we ons daarin tot elkaar verhouden, een belangrijke rol gespeeld heeft. De verwachting waarmee we aan deze sessie begonnen was dan ook bescheiden. Beiden wilde we meer zicht op onze basispatronen en hoe die in onze relatie doorspelen…

Groot was de verrassing toen deze verwachting direct al op de eerste dag werd overtroffen. Geweldig hoe Ewoud en Marian op elkaar ingespeeld zijn en de zorgvuldigheid waarmee zij samen de basispatronen bloot leggen. Onze meest primaire patronen werden met alles er op en eraan letterlijk in de ruimte gezet en omgeven met liefde en respect. Een veilige plek waarin alles er kon en mocht zijn. Geen enkele behoefte om nog toneel te spelen of de schone schijn op te houden.

De opbouw was helder: Verkennen van de patronen, uitwerken van het basispatroon en tools aanreiken om hier weer mee verder te gaan. Hiermee was het geheel na de derde dag ook weer mooi afgerond.

En dan was er natuurlijk ook nog de heerlijke plek waar het geheel plaatsvond. De boerderij is een oase van rust gelegen in een schitterend landschap. In het voorhuis hadden we een zee aan ruimte voor onszelf. Comfort overgoten met nostalgie.

De voortreffelijke kookkunst van Ewoud, de gastvrijheid, persoonlijke en liefdevolle aandacht van hen beide maakte het gehele weekend tot een warm bad waarin oude pijn kon losweken.

Het zal nog wel even tijd nodig hebben om allemaal echt op zijn plek te vallen maar het voelt nu al of we even bij Ewoud en Marian in de lift mochten stappen en we een, of misschien wel een paar, verdiepingen hoger zijn gebracht.

Marian, Ewoud nogmaals heel erg bedankt.

Tineke & Aart
Individueel arrangement:

Een verblijf bij Arte dell’ Anima was voor mij een unieke en helende ervaring. Dat komt voor een belangrijk deel door de uitgebreide kennis, ervaring en specifieke aanpak van Marian en Ewoud, die ‘gepokt en gemazelde’ specialisten zijn in hun vak.

Wat voor mij echter de doorslag gaf, was de aangename aanwezigheid van hen zelf. Marian en Ewoud hebben het leven tot kunst verheven en zijn in staat om op een betrokken, natuurlijke en soms ook humorvolle manier een belangrijke rol te spelen in een proces waarin met name het ervaren van verbinding centraal staat. Dat is dan ook precies wat ik heb meegekregen tijdens mijn verblijf; ik heb daadwerkelijk kunnen meemaken wat het is om weer in ‘verbinding te komen’. Met mijzelf, maar ook met anderen en eigenlijk met alles om mij heen.

Het betekende voor mij de start van een proces van bewustwording van mijn behoefte aan die verbondenheid. Ik merk nu al dat ik daardoor steeds beter in staat ben om een levensstijl te kiezen die bij me past en waarin ik me beter kan concentreren op het hier en nu. En niet onbelangrijk, waarin ik meer vrede heb met het verloop van mijn leven en de keuzes die ik daarin neem. Zonder direct in paniek te raken en ook steeds meer zonder te vervallen in depressieve dwanggedachten.

De energie die ik daarmee bespaar kan ik steeds beter gebruiken om meer te genieten van mijn leven. Een leven waarin ik weet, voel en ervaar wat bij me past en waarin ik weer in verbinding sta met mezelf en anderen.

Sander
Individueel arrangement:

Lieve Ewoud en Marian,

Ik voel me niet langer geknakt! Door jullie steun sta ik weer in de knop, en ik hoop het vertrouwen vast te kunnen houden ooit weer tot volle bloei te komen. Dank voor jullie liefdevolle verzorging.

Marjan
Relatietherapie weekend:

Mijn ervaringen van de retraite. Nu, een dag later, dus nog alles vers, voel ik de impact van het weekend, op een geheel positieve manier. De inzichten die door jullie, naar mij toe zijn verduidelijkt, zijn van onschatbare waarde.

Het gevoel van vrijheid en het wegnemen van bepaalde blinde vlekken, geven ( ja, zelfs mij, ADHD), een oase van rust. Het kunnen geven van een plek aan oud en diep geworteld zeer, is een openbaring die mij nu vele mogelijkheden biedt. Wat een energie om andere zaken daarvoor in de plaats te laten komen.

De rust en vrijheid in jullie prachtige boerderij, is zo in balans, dat zelfs een ADHD-er geen tijd en ruimte nodig heeft om te moeten a-klimatiseren. Dat is op zich al een pluim waard. Het was een weekend om nooit te vergeten, en een nieuwe uitdaging ligt op ons pad, mede door hulp van twee prachtige, respectvolle en doelbewuste mensen.

Afsluitend een wijsheid: Je kan een mens niet leren, je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.

Remco
Relatietherapie weekend

Zo’n drie weken geleden hebben wij een relatie retraite gevolgd bij Ewoud en Marian. Het was een fijn, mooi en bijzonder weekend. Op het moment dat we ervoor kozen om hulp te zoeken voor onze relatie, waren we ongeveer 9 jaar bij elkaar. We zijn nog jong, 23 en 26 jaar, maar vonden het de moeite waard om onze relatie te redden. Het weekend bij Arte dell’ Anima heeft voor ons heel veel dingen duidelijk gemaakt.

Eigenlijk al de eerste sessie werd duidelijk waar de zere punten lagen en bespraken we hoe we hier een plekje voor konden vinden. Ewoud en Marian zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat er een fijne en vooral positieve sfeer ontstond, waarin we onszelf konden zijn en waarin we ook vooral naar de verbetering keken en niet alleen maar achterom. Buiten de sessies om werden we in de watten gelegd en werd er ontzettend goed voor ons gezorgd.

Eigenlijk concludeerden we dat het voor ieder stel een aanvulling, verrijking of toevoeging zal zijn om deze retraite bij Arte dell’ Anima te volgen. Of je nu problemen in je relatie hebt of niet, het heeft altijd een meerwaarde.

Lieve Marian en Ewoud, ontzettend bedankt voor wat jullie voor ons hebben gedaan. We zijn weer op de goede weg en daar hebben jullie voor gezorgd. Sommige momenten zijn nog moeilijk, maar andere momenten zijn beter dan voorheen. We gaan vol goede moed samen weer een toekomst aan.

Megan en Remco

Geïnspireerd door de verhalen van onze gasten?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden ?