Elke Retreat wordt speciaal voor jou samengesteld, zodat deze past als een Italiaans maatkostuum.

 

Gerijpt als goede wijn.

Onze kennis en ervaring als psychotherapeut is in 40 jaar gerijpt als goede wijn. Onze Grand Cru’s of Super Tuscan’s zijn onze therapeutische Retreats, die de laatste acht jaar zijn doorontwikkeld.  

We combineren daarin therapie en coaching met de verdieping van een retreat. Een uniek en vernieuwend concept.
Tot wij het zelf bedachten en realiseerden, niet bestaand.
Therapie en coaching helpen je om klachten te verminderen en problemen op te lossen.
Een retreat geeft je verdieping, bezinning, bezieling.
Door deze tot één geheel samen te brengen, ontstaat een bijzondere werkwijze waarin je doorleefde verandering ervaart.

Retreats zijn eeuwenoud, en inmiddels verjongd. De nadruk ligt ook op ruimte, ontspanning, natuurlijke lifestyle en pure voeding. Juist nu is er veel behoefte aan.

Deze tijd geeft veel mogelijkheden én stelt veel eisen. Alles is voortdurend in beweging. En zelf ben je 24/7 online. Soms is het niet bij te houden. Steeds meer mensen hebben daar last van. Vastlopen, opgebrand zijn, is de klacht van nu.

Als je vastloopt, kun je moeilijk de wereld veranderen. Wel met mildheid jezelf en je blinde vlek leren kennen en persoonlijk groeien.

Stap in en vertrouw het proces.

Als zeer ervaren therapeuten weten we dat een blijvende verandering plaats vindt in je hoofd, hart en ziel. In denken, voelen, zingeving en bezieling. Door therapie te verbinden met een retreat is dat precies wat we realiseren.
Sommige van onze gasten noemen het een transformatie, een diepe doorleefde verandering. Je ervaart weer ruimte, denkt in mogelijkheden, ziet de oplossing, voelt je rustig, vrij en vol energie.

Je kunt een aantal dagen even afstand nemen van de hectiek van alledag. Met natuurlijke en pure voeding, rust, ontspanning en comfort. Als bevlogen therapeuten delen we een aantal dagen onze kennis, ervaring, expertise met je. Met als insteek jouw persoonlijke hulpvraag.

Onze kracht is het snel opsporen van de diepere oorzaak van een klacht of probleem. En het vlot opdiepen van de oplossing. We verstaan de kunst om energie die verloren gaat in stilstand, direct om te zetten in een stroom die je vooruit brengt. Het recyclen van moeilijkheden in mogelijkheden, van het vastzitten in problemen, naar het beleven van ruimte. Tenslotte begint alles met ruimte. Ook in je hoofd en in je hart.

Ons centrum is er volledig op ingericht, je de ruimte, puurheid en comfort te bieden waar ook jouw verandering mee begint. Dat doen we al acht jaar. We zijn er zo van overtuigd, dat we het garanderen. Ondersteunt door de ervaring van onze gasten.

Ruimte, puurheid en comfort.

 

Programma 3-daagse Retreat

Een 3 daagse Retreat begint op vrijdag rond het middaguur. Je verblijft in een van onze ruime, sfeervolle kamers met eigen badkamer, op basis van volpension.

Programma 1e dag:
We starten met een uitgebreide biologische lunch. Daarna volgt een gesprek van ruim 2 uur waarbij zowel Ewoud als Marian aanwezig zijn. We brengen je persoonlijke of relatievraag in beeld, schetsen snel en ervaren de kern van onderliggende patronen. Waardoor voor je een helder persoonlijk of relationeel ontwikkelingsdoel ontstaat. Met dat doel gaan we verder aan de slag.
De ruimte tot het diner kun je gebruiken om de inzichten, in een ontspannen sfeer, verder te laten bezinken of uit te werken.

Programma 2e dag:
In de sessie van de tweede dag gaan we belevingsgericht verder met het herkaderen van je patroon en aanboren van je innerlijke hulpbronnen om de gewenste verandering in te zetten. Daarnaast leren we je bewust aanwezig te zijn in jezelf en je eigen leven zodat je weer aan het stuur kan staan.

We gebruiken daarbij op een organische en speelse manier methodieken zoals Voice Dialogue, Familieopstellingen, NLP, Mindfullness en energiewerk.
Het programma voor de rest van de dag wordt afgestemd op je persoon en je individuele proces. Denk aan creatieve verdieping van je inzichten in ons atelier, een meditatie, boswandeling of lekker luieren in onze mooie ecologische tuin.

Programma 3e dag:
Op zondag volgt de derde sessie. Hierin vatten we nog een keer je patroon samen en hoe je de komende tijd de nieuwe inzichten in de praktijk kunt brengen. Je kunt daardoor de focus op je persoonlijke doelen vasthouden. We zorgen ervoor dat de inzichten en tools als één geheel beleefd worden. Na de lunch sluiten we af met de evaluatie van het weekend.

Follow up:
De follow up bestaat uit een kosteloos telefonisch consult van een uur om je persoonlijk proces verder te ondersteunen. Dit draagt bij aan blijvende verandering.

Benieuwd geworden?

 7-daagse Retreat voor meer verdieping, rust & ruimte

De 7- Daagse Retreat is zeer geschikt voor mensen die een plek zoeken met rust en ruimte om met ervaren klachten en problemen aan de slag te gaan. We werken in een week met gerichte doelen in combinatie met ontspanning en huiswerkopdrachten, zodat je zelf de veranderingen kunt toetsen en ervaren. Je gaat met een verfriste kijk op en met handvaten naar huis.

Deze Retreat  bij uitstek geschikt wanneer je meer rust en ruimte wilt inbouwen om alle inzichten en ervaringen te laten bezinken en integreren.

De balans tussen inspanning en ontspanning wordt begeleid door zeer ervaren therapeuten. Dit kan erg belangrijk zijn als je bijvoorbeeld ernstige vermoeidheidsklachten hebt door een  burnout.
Je 
krijgt naast uitgebreide therapiesessies een ondersteunend programma aangeboden dat rekening houdt met je persoon en voorkeur. Denk daarbij aan creatieve verbeelding van je  proces d.m.v. schilderen of klei, saunabezoek of een natuurwandeling. Energiewerk en geleide meditatie behoren ook tot de mogelijkheden.
Tarieven

Volledig verzorgd: alle tijd en ruimte voor uzelf

De maaltijden worden geserveerd in onze ruime ontbijt-/eetkamer en lounge. Of bij mooi weer uiteraard in de tuin. De menu’s worden zoveel mogelijk bereid met biologische producten uit de streek en seizoensgebonden groenten uit onze eigen moestuin.

Naast deze ingrediënten wordt er door ons met liefde gekookt.

(H)eerlijke maaltijden

De voordelen van onze Retreats

  • Snel inzicht. Onze kracht is snel tot de kern van het probleem en de oplossing te komen.
  • Oplossing & Verdieping. Persoonlijke Therapie en Coaching met de rust en verdieping van een retraite.
  • Blijvend resultaat. Door het zien van de oplossing én het ervaren van de verandering.
  • 4D Systeem Therapie©. De door ons ontwikkelde werkwijze opent out of the box oplossingen.
  • Het beste van twee werelden. Reguliere therapievormen en aanvullende therapeutische stromingen versterken elkaar.
  • Tijd en ruimte. De weldadige rust en ruimte van onze Groningse boerderij helpen je te ontspannen.
  • Volledig verzorgd. Met stijlvolle ruimtes, ruime kamers en gezonde biologische maaltijden met seizoensgebonden groenten uit onze eigen moestuin.
  • Creatieve expressie. In ons sfeervolle atelier kun je met verschillende materialen uiting geven je proces van verandering.

Wij combineren de kwaliteit van onze therapie met de verdieping van een Retreat

Ons Team

Retreat op een prachtige en inspirerende locatie.

De Locatie