Retreat voor Rouw & Verlies

De tijd vervormt
alle wonden,

de stilstand echter
laat ze heel,

tastbaar

voor de schoonheid
en de troost.

Verwerken van verlies is teer en bijzonder

een gebroken hart
je geamputeerd voelen
je verwondingen likken
verlies voel je aan den lijve

Tijd en liefdevolle aandacht

Vaak blijf je na een verlies met verwarring en onzekere gevoelens achter. Het raakt je in de basis van je bestaan. Je verandert door verlies. Zo snel mogelijk de draad weer oppakken is een welgemeend, maar niet nuttig advies. Verlies vraagt namelijk om verwerking, aanvaarding en aanpassing aan een volkomen nieuwe situatie in je leven.
We zien veel mensen waarbij de verwerking van verlies stagneert. Bij een onverwerkt verlies kun je, ook jaren later, klachten krijgen op lichamelijk, mentaal, emotioneel of spiritueel gebied. Onze ervaring is dat het, ook na jaren, heel goed mogelijk is alsnog afscheid te nemen. En zin te kunnen geven aan wat verloren is gegaan, zodat je weer verder kunt. Verwerken van verlies kost tijd en liefdevolle aandacht.

Een goed afscheid

Bij elk goed afgerond afscheid laten we achter wat we niet kunnen meenemen, en nemen mee wat we niet kunnen achterlaten. Als het verlies groter is dan wat je bij je houdt, is het moeilijk of zelfs onmogelijk verder te gaan met je leven.

Een zinvol herstel

Vaak wordt gesteld dat er vaste fasen zijn in een rouwproces. In onze ervaring is dat heel vaak niet het geval. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier.
Gelukkig maar, want een zo persoonlijk en teer proces moet passen als een jas. Want bij een belangrijk verlies trilt al veel op zijn grondvesten. Staan als een huis is even niet mogelijk. Ieder mens heeft eigen en bijzondere manieren om zich aan het leven vast te houden. En aan diegene waarvan tegelijkertijd afscheid genomen moet worden.
Onze innerlijke wereld is geen sjabloon. Zoals elk DNA per mens verschilt, zo is ook de innerlijke wereld van ieder mens volstrekt uniek en bijzonder. Met eigen beelden, woorden,  ervaringen, verwachtingen, ideeën, gedachten, gevoelens, emoties. We kunnen ons op veel manieren aan iemand binden. Op evenveel manieren afscheid nemen. En tegelijkertijd op een nieuwe en zinvolle manier innerlijk verbonden blijven.

Rouwen in een uniek en innerlijk proces van afscheid nemen en opnieuw verbinden met de zin van het leven. Het is teer en bijzonder.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Ervaar de rust van de Retreat én de kwaliteit van de Therapie
.

Natuurlijke balans van verlies en zingeving

Wij bieden een warme, veilige plek om in geborgenheid stil te staan bij het verlies. Wat het betekent voor jezelf, je leven, je directe omgeving, je toekomst. En op welke wijze je het verlies zin en betekenis kunt geven. Om zo de natuurlijke balans tussen verlies en vernieuwing, gemis en zingeving te herstellen. Zodat je leven weer zin krijgt en je verder kunt. Door onze jarenlange ervaring met rouwverwerking is onze bijzondere kennis gerijpt. We zijn experts in het begrijpen en begeleiden van mensen in een rouwproces. Het tere en zeer persoonlijke proces, is voor ons iedere keer weer bijzonder om mee te maken.

Je verblijft een aantal dagen op ons mooi gelegen centrum, temidden van puurheid, ruimte, rust, comfort en privacy. De juiste balans tussen sessies en ontspanning zorgen voor een optimale situatie om stappen te zetten op weg naar een zinvol herstel.

De voordelen van onze Retreat voor Verlies & Rouw

  • Bijzondere kennis en ervaring. We zijn experts in het begrijpen en begeleiden van verlies- en rouwverwerking.
  • Oplossing & Verdieping. Persoonlijke Therapie en Coaching met de rust en verdieping van een Retreat.
  • Snel inzicht. Onze kracht is snel tot de kern van het probleem én de oplossing te komen.
  • Comfort & puurheid. Met stijlvolle ruimtes, ruime kamers en gezonde biologische maaltijden met seizoensgebonden groenten uit onze eigen moestuin.
  • Het beste van twee werelden. Reguliere therapievormen en aanvullende therapeutische stromingen versterken elkaar.
  • Blijvend resultaat. Je vindt je eigen balans tussen verlies en zingeving.
  • Tijd en ruimte. De weldadige rust en ruimte van onze Groningse boerderij  ondersteunen  je proces.
  • Creatieve expressie. In ons sfeervolle atelier kun je met verschillende materialen uiting geven aan je proces van verandering.
Alles begint met Ruimte

Rust en Ruimte door een volledig verzorgd verblijf

Meer over het programma

Wij combineren de kwaliteit van onze therapie met de verdieping van een Retreat

Meer over ons

Retreat op een prachtige en inspirerende locatie

Belijk onze Locatie