De unieke blauwdruk van een burnout herkennen

Vindt de balans tussen de eisen waaraan je wilt voldoen en de ruimte die je nodig hebt
Contact & informatie

Om voorgoed afscheid te nemen van je burnout, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorsprong en unieke blauwdruk van ontstaans factoren.

De blauwdruk van je Burn-out leren kennen

Naast een lichamelijk DNA, bestaat er ook een systemisch DNA. Beide profielen zijn volkomen uniek, er is maar één persoon die deze specifieke blauwdruk heeft. Net zoals je vingerafdruk.

In dit systemische DNA profiel kunnen elementen aanwezig zijn, waardoor je meer aanleg hebt voor het ontwikkelen van een burnout. We schrijven opzettelijk aanleg, in de betekenis van talent.

Want het betreft in wezen prachtige eigenschappen zoals niet opgeven, het beste willen geven en bijdragen aan een groter belang, wat over hebben voor een ander, je niet altijd voorstaan op je prestaties. Maar ook verantwoordelijkheidsgevoel hebben, naast creatief en inspirerend willen zijn, met een groot hart op de goede plaats.

Je systemische oorsprong

Vaak zie je dat in je voorgeschiedenis, je gezin van herkomst, de sociale omgeving waarin je geboren en opgegroeid bent – kortom je systemische oorsprong – de aanzet van deze eigenschappen aanwezig zijn.

Door de generaties heen worden deze componenten doorgegeven, en resulteren uiteindelijk in jouw persoonlijke blauwdruk.

Dit is het uitgangpunt voor de tailormade behandeling en het herstel van je burnout.

Onze 4D-Systeem Stress en Burnout Analyse geeft helder inzicht in alle factoren die een rol spelen in het ontstaan van je stress- en burnout klachten.

Onze systemische werkwijze brengt deze stress- en burnout blauwdruk in kaart.

 Zo zien we bijvoorbeeld bij kinderen van middenstanders dat waardering krijgen vaak gekoppeld is aan hard werken
Kinderen met een zusje of broertje waar veel zorg naar uit gaat, leren op jonge leeftijd geen aandacht te vragen voor eigen ongemak.

Als een ouder te kampen heeft met psychische klachten, is een kind – vanuit volkomen loyaliteit – vooral bezig de ouder gelukkig te maken.

Bij al deze voorbeelden zie je vaak dat dit ingrediënten zijn die op volwassen leeftijd kunnen leiden tot het ontstaan van  burnout- en stress klachten.

Stressvolle life events in leven werk en liefde beïnvloeden je gevoel van welbevinden

Daarnaast zijn uiteraard je persoonlijke verhalen een onderdeel van de systemische blauwdruk. Alles wat je hebt meegemaakt, kleine en grote life events en je situatie van dit moment, zijn van grote invloed op de balans van stress, welzijn en – de tegenhanger van burnout – bevlogenheid.

Echtscheiding, verlies van dierbaren, financiële zorgen, stressvolle factoren op het werk of in je eigen onderneming kunnen daarin hun tol eisen.

Al deze factoren brengen we in onze 4D- stress en blauwdruk analyse in kaart

Burnout en stress klachten herkennen is vaak moeilijk

Erkennen dat stress je de baas wordt, is vaak moeilijk. Zeker als je naar perfectie streeft, je snel verantwoordelijk voelt en signalen van “het is me te veel” hebt leren negeren of als falen beschouwt.

Een burnout is ingrijpend, voor jezelf en je omgeving. Toch kun je er sterker uitkomen, of leren wat je kunt doen om er in de toekomst niet meer in te belanden

Burnout en stress klachten herkennen

  • Misschien herken je deze burnout klachten: extreme vermoeidheid, niet meer opladen, slecht slapen, futloos, somber, angstig, slechte concentratie, vage lichamelijke klachten, emotionele instabiliteit?
  • En deze eigenschappen: jezelf wegcijferen, geen nee kunnen zeggen, je overal verantwoordelijk voor voelen, streven naar perfectie, het hebben van een groot geweten.
  • Wanneer  je veel van bovenstaand  herkent, heb je waarschijnlijk klachten die behoren bij een(pré) burnout.
  • Als je niet meer kunt ontsnappen uit de fuik van je nog meer inzetten, nog meer verantwoordelijk voelen, en jezelf uitputten is het tijd om hulp te zoeken.
  • Ga altijd even langs je huisarts voor een check up, want bepaalde ziektebeelden of vitaminetekorten kunnen een enorme impact hebben op je energiepeil.

Onze interne burnout en stress behandeling en werkwijze sluiten volkomen aan bij je persoonlijke omstandigheden en de ernst van de burnout klachten.

In vijf dagen kom je gegarandeerd een grote stap verder

Elke retraite voor burnout, wordt altijd op maat samengesteld.
Dat garandeert een werkwijze die aansluit bij je persoonlijke omstandigheden, de aard van je burnout klachten en de mate waarin deze je hinderen.

Een milde burnout vereist een andere aanpak dan een forse burnout. Als je veel last hebt van stressklachten en wil voorkomen dat deze in een burnout uitmonden, vraagt dat weer een andere benadering.

Daarom is de therapie en de coaching tijdens een retraite altijd maatwerk en één op één. Naast een persoonlijke werkwijze en aandacht, waarborgt het ook volkomen veiligheid en privacy.

Het goede nieuws: Je kunt sterker uit je Burnout komen!

In alle gevallen is er goed nieuws. Je kunt altijd beter uit je burnout komen. Sterker nog: als je de oorzaak van je burnout goed aanpakt, met gedegen inzicht en heldere, direct werkzame tools, zul je afscheid nemen van je blauwdruk voor burnout en er nooit meer in belanden.

Met onze speciale expertise, eigen methode & meer dan 35 jaar ervaring in stress- en burnouttherapie, kunnen wij garanderen dat je de energie inspiratie en moed hervindt om je leven authentiek vorm te geven.

Onze Burnout retreat helpt je de inspiratie en moed te vinden om authentiek vorm te geven aan je leven

Dat geeft energie, ruimte en innerlijke vrijheid.

Vrijheid

Je gaat innerlijke vrijheid ervaren én de regie hervinden op alle belangrijke levensgebieden.

Zelfontplooing

En leert leven en werken vanuit je volle potentieel en volledige zelfontplooiing.

Rust en Ruimte

Daardoor ga je meer innerlijke rust, ruimte en emotionele vrijheid ervaren

Inzicht

Ook krijg je diepgaand inzicht in  gewoontepatronen en je interacties met je omgeving.

Tools

Je gaat naar huis met tools en handvatten die je direct kunt toepassen.

Levenskracht

Met nieuwe inspiratie neemt je energie, creativiteit  en levenskracht toe.

Gezondheid

Door lichaam, ziel en geest in balans te hebben, neemt je gezondheid toe.

Out of the Box

Daarnaast leer je moeilijkheden weer als mogelijkheden te zien.

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.