Samenwerking Van Oosterhout Adviesgroep en Ewoud Dekker

"Het geheel is meer dan de som der delen"

“Het is onze missie mensen zodanig te raken dat ze authentiek in beweging komen en daardoor hun resultaat halen”.

Samenwerking tussen de Van Oosterhout Adviesgroep met
Ewoud Dekker – Arte dell’ Anima

Dees van Oosterhout Adviesgroep werkt met Ewoud Dekker, medeoprichter van Arte dell’ Anima, samen in een netwerkstruktuur.
Samen verzorgen ze trainingen over Rolswitch en ontwikkelen ze vanuit een gedeelde zienswijze innovatieve trainingen. Daarin staat een nieuwe systemische visie op opleiden, trainen en coachen centraal.

De complexe uitdagingen van deze tijd vragen om persoonlijke en organisatorische transities. Het vraagt moed om authentieke rollen te vervullen en posities te bepalen, in verbinding met de ander te blijven en de werkelijke waarde van jezelf en de organisatie uit te dragen.

“Rolswitch – weer van waarde zijn”

De samenwerking vloeit voort uit het boek van Dees van Oosterhout “Rolswitch – weer van waarde zijn”. Ewoud Dekker schreef mee aan een belangrijk hoofdstuk in het boek, waarin hij – vanuit de 4D-Systeem Visie® – een wetenschappelijke en psychologische onderbouwing beschrijft van het vermogen om als mens steeds te switchen tussen verschillende rollen. In bedrijven, overheden en non-profitorganisaties wordt vandaag de dag namelijk gevraagd dat je op één dag, verschillende rollen vervult.

Hoe is dat mogelijk? Hoe kun je dat bewust, professioneel en met zingeving uitvoeren? Hoe kun je resultaatgericht tussen de rollen switchen en je enthousiasme en eigenheid behouden? Hoe kun je de juiste balans vinden tussen autonomie en in verbinding samenwerken?

In haar boek Rolswitch beantwoordt Dees van Oosterhout de vraag wat Weer van Waarde Zijn inhoudt  en hoe je  dat als mens en organisatie kunt bereiken. Ewoud Dekker legt met grote deskundigheid uit welke 4D-Systemische ® en psychologische mechanismen daarbij essentieel zijn.

Maak jouw organisatie écht klaar voor de toekomst

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing is a field. I’ll meet you there”

Dees van Oosterhout Adviesgroep

Dees van Oosterhout

Procesregie|Procesbegeleider|Teamontwikkeling|Rolswitcher
Dagvoorzitter|Lezingen|Auteur

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing is a field. I’ll meet you there”

Drs. Dees van Oosterhout richtte in 1997 de Van Oosterhout Adviesgroep op vanuit de overtuiging dat ze mensen zo kon raken dat zij in beweging komen en zelf antwoorden vinden op vragen binnen organisaties. Zo nemen zij zelf de regie over wat zij in hun werk willen veranderen. De afgelopen vijfentwintig jaar is de Van Oosterhout Adviesgroep uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvormingswerkvormen met grote groepen in overheid, non- profitorganisaties en bedrijfsleven.

Wat de Van Oosterhout Adviesgroep onderscheidt van andere bureaus is zonder enige twijfel Dees van Oosterhout zelf. Klanten omschrijven haar vaak met de 3 A’s: Authentiek, Aandachtig en Aangenaam Aanwezig. Ze werkt met lef en liefde, humor en ongebreideld enthousiasme. Dees is daarom een veelgevraagd spreker en auteur van de boeken Rolswitch, Procesregie, Procesinterventies, Toolkit Procesregie en Politieke intelligentie.

Vanuit humor, lef en liefde praktisch op weg naar jouw resultaat.

 

Logo Arte Dell anima trp.png

“Voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen  een andere mindset niet genoeg,  je gevoel, je omgeving en je overtuigingen moeten in gelijk tempo mee veranderen”

Ewoud Dekker

Ewoud Dekker

medeoprichter van Arte dell’ Anima|Psycholoog |Psychotherapeut (BIG) 4D-Systeem Coach|Trainer|Rolswitcher

“Voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen een andere mindset niet genoeg”

drs. Ewoud Dekker is medeoprichter van Arte dell’ Anima. Een holistisch centrum voor tailormade retreats met high level therapie en coaching . Daarnaast verzorgt hij trainingen en VIP dagen voor mensen in het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid.
Ewoud is bevlogen over zijn werk. Met 35 jaar ervaring is hij dé deskundige op het gebied van psychologische en 4D-Systemische ® veranderprocessen en transities.

Zijn unieke 4D-Systeem Analyse ® helpt personen en organisaties snel inzicht te krijgen in de psychologische factoren en de blauwdruk van interacties die bijdragen aan of tegenwerken bij veranderprocessen.
Want voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen een andere mindset niet genoeg, je gevoel, je omgeving en je overtuigingen moeten in gelijk tempo mee veranderen

Door zijn groot inlevingsvermogen, bevlogenheid en een breed georiënteerde ervaring, ontstaat ruimte voor passende verandering en gewenste transitie.

Verander je verhaal en je verandert
de wereld

 

Als betrokken en ondernemend mens ben je onderdeel van een mooie maar complexe wereld, soms is het moeilijk jouw unieke waarde te blijven voelen.

De Training Rolswitch

 Dees van Oosterhout en Ewoud Dekker hebben samen een theoretisch model en een praktische methode ontwikkeld om je te leren professioneel op jouw manier tussen die rollen te switchen en de vaardigheden die je wellicht minder liggen per rol, in jezelf te ontdekken en je eigen te maken. Daardoor kun je sneller, beter en plezieriger jouw resultaat halen. Elke rol vraagt een specifieke rolbewustzijn, een effectieve rolprofessionaliteit en een vaardigheid tussen deze rollen te schakelen, wat we rolswitch noemen.

In de bijzondere Training Rolswitch komt beider expertise, ervaring en bevlogenheid goed tot uiting.  Dees als dé specialist op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvormingswerkvormen bij overheid, non-profitorganisaties en bedrijfsleven. Ewoud als dé deskundige op het terrein van psychologische en 4D-Systemische ® veranderprocessen en transities.

Rolswitch

Het doel is om jou te leren om per opgave, heel professioneel te laten switchen tussen die rollen en daardoor sneller, beter en plezieriger jouw resultaat te laten halen.

Voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen een andere mindset niet genoeg, je gevoel, je omgeving en je overtuigingen moeten in gelijk tempo mee veranderen

This gives lasting improvement on the four essential dimensions of your life.

And brings the mind, heart, body and soul into alignment and state of balance.

What you need is for your feelings, your environment and your beliefs to change in equal pace with you. That combination builds a solid foundation and brings head, heart, body and soul into harmony and balance.

De door Ewoud Dekker en Marian de Neef ontwikkelde 4D Systeem Coaching ® werkt op een speelse manier met de analyse  van de blauwdruk van  je verhalen, overtuigingen, cognities en emoties. Zo ontdek je hoe je vanuit jouw authenticiteit de beste balans kunt vinden om persoonlijk en professioneel flexibel te zijn.

That blueprint is as specific as your fingerprint. Our expertise is to make exactly the right and decisive change to your blueprint.

“There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

Nelson Mandela.

Ewoud Dekker is één van de zeer weinige psychotherapeuten en coaches die ik in organisaties durf te introduceren.

Zijn 4D-Systeem Visie ® op de psychologische aspecten van gedragsverandering, geeft mijn werkwijze in organisaties een belangrijke verdieping.

Ewoud Dekker heeft echtheid als grote waarde. Als mens en als coach/therapeut. Zijn jarenlange ervaring brengt hem dat hij bij elke hulpvraag boven de vraag van een klant staat en op onnavolgbare wijze, met groot inlevingsvermogen, elke keer opnieuw een weg vindt om heel dicht bij de klant, het probleem aan te pakken.

Hij is daarbij zeer integer, maar ook luchtig, vol met humor. Structureel, begrenzend, veilig, evenwichtig maar ook uitnodigend, grensverleggend en inspirerend.

Behalve als trainer beveel ik Ewoud ook van harte aan als coach/therapeut. Voor mensen die in hun organisatie in een burn-out zijn geraakt. Of als professional hun zelfvertrouwen willen versterken. Voor leidinggevenden die steeds in een belemmerend patroon vervallen, terwijl ze al vele managementtrainingen hebben gevolgd.

Dees van Oosterhout

Van Oosterhout Adviesgroep

Dees van Oosterhout heb ik leren kennen als een vakvrouw pur sang. In het werken met mensen op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvorming, is ze als een vis in het water. Of beter beschreven – als een octopus, het logo op haar boek Rolswitch.

Ze switcht met het grootste gemak tussen de rol van deskundige, luisteraar, verteller, trainer, helicopterpilote met een systemisch overzicht. Evenzo wisselen empathie, het bewaren van de regie, doortastendheid en het vermogen tot vertragen en reflectie zich uiterst natuurlijk af.

Dat ze – na zoveel jaren – nog steeds werkt met lef en liefde, humor en ongebreideld enthousiasme zegt alles over de persoon en de professional. Dees is oprecht bevlogen om de authenticiteit in mensen te stimuleren én hen te verbinden met de groep en de kernwaarden van de organisatie.
Dat alles is waarneembaar in haar trainingen, het begeleiden van teams, lezingen, dagvoorzitterschap en (inmiddels 5 !) boeken.

Ewoud Dekker

Arte dell'Anima