Retraite voor Rouw & Verlies met senior 4D-systemische rouwtherapie & coaching

Na het verlies van iemand van wie je houdt, blijf je vaak achter met gevoelens van verwarring en onzekerheid.

Onze tailormade retraite voor rouw en verlies helpt je de natuurlijke balans tussen verlies en zingeving te herstellen. Zelfs na vele jaren.

Verlies raakt je in de basis van je bestaan en vaak heelt de tijd de wonden niet.

Uit het oog, is niet uit het hart.

Vaak blijf je na het verlies van een geliefd persoon met verwarring en onzekere gevoelens achter. Dat raakt je in de basis van je bestaan.

Je verandert door verlies en vaak heelt de tijd je wonden niet. Soms kan de zin van je leven ver weg voelen, zelfs na jaren.
Een onverwerkt rouwproces kan klachten veroorzaken. Je omgeving weet daar niet altijd goed mee om te gaan.

Als je vastloopt in je verdriet, is begrip en hulp zeer welkom. Hoe zou het dan zijn om weg van de drukte van het dagelijks bestaan, in een individuele rouwretraite aandacht te krijgen voor jouw unieke rouwproces?

Hervind je persoonlijke balans tussen verlies & zingeving met een tailormade rouwretraite.

Opnieuw vooruit door stil te staan bij je verlies

Als het gevoel van verlies alleen maar toeneemt en het moeilijk is om je leven op te pakken en verder te gaan, kan het geen kwaad om professionele hulp te zoeken.

Op onze eigen  inspirerende locatie ontvangen we je graag. Daar bieden we een warme, veilige plek om in geborgenheid stil te staan bij het verlies.

Met tailormade rouwtherapie en coaching door rouwexperts met meer dan 30 jaar ervaring

Als senior rouwtherapeuten helpen we je te  begrijpen waardoor je vastloopt en te ervaren wat je nodig hebt om weer verder te kunnen.

Het kost tijd om een nieuwe balans te vinden en verder te gaan in je veranderde wereld.

We helpen je daar graag mee

 

drs. Ewoud Dekker is Psycholoog| Psychotherapeut (BIG) │4D-senior systeemcoach │dichter en schrijver
Marian de Neef is Hypnose Regressietherapeut │Voice-dialogue Coach │Trainer │beeldend kunstenaar

Over ons

Omgaan met je verlies is een zeer persoonlijk innerlijk proces van afscheid nemen en je opnieuw verbinden met de zin van het leven.

Maar wat als je verlies alleen maar groter wordt

Vaak zeggen onze cliënten dat het verlies in de loop van de tijd alleen maar groter wordt. Het gemis niet af, maar toeneemt. Mensen vragen minder hoe het met je gaat en het gemis delen wordt moeilijker. Het leven om je heen gaat verder en je voelt je alleen met het verdriet. Troost is moeilijker te vinden.

Is het mogelijk om, zelfs na jaren, uit het proces van rouwen te komen?
Ons antwoord en onze ervaring: jazeker.
Bij een goed afscheid neem je mee, waar je niet zonder kunt. Daarbij gaat het altijd om de nabijheid van de ander. Die moet je blijven voelen. Uit het oog mag niet uit het hart zijn. De verbinding blijft, daarzonder gaat het niet.

En je laat achter wat je hindert om je leven weer op te pakken.  Zoals schuldgevoel, onmacht, verlies van hoop en een toekomst met nieuw perspectief en verbinding.
Onze rouwretraite helpt je om draaglijk en met troost afscheid te nemen en met zin het leven weer te omarmen.

Ook na de Retreat voor Rouw & Verlies kun je op onze nazorg rekenen.

Daarom spreken we een aantal follow up gesprekken af, zodat je verbeteringen stevig geïntegreerd raken en je proces thuis ondersteund wordt.

In een rouwretraite staan jouw  verhalen en persoonlijke geschiedenis centraal, en word je één op één gecoacht

  • In vijf inspirerende dagen op onze warme locatie word je één op één gecoacht door Senior Rouw Therapeuten
  • Omringd met aandacht en geborgenheid, kijken we naar alle stappen in je proces tot nu toe. En brengen in beeld waar je gestagneerd bent en wat je nodig hebt om weer voluit te kunnen leven in jouw veranderde wereld.
  • We werken holistisch met een breed scala aan technieken, zowel belevings- als verwerkingsgericht. Hierdoor ga je ervaren hoe het gemis draaglijker kan worden en zie je in de nieuwe context perspectief dat past bij jouw unieke persoon en geschiedenis.
  • Daardoor ga je de balans herstellen tussen het ervaren gemis en het vinden van de juiste zingeving, waardoor je een stap kunt maken van overleven naar leven.
  • Uiteraard krijg je de tools mee die je nodig hebt om je nieuwe inzichten te versterken. En nazorg in de vorm van een aantal telefonische consulten.

Rust en ruimte zijn essentieel bij een retreat voor rouw & verlies

Daarom ontvangen we je graag in ons eigen Retreat Centrum. Hier vind je alle Comfort, Rust, Ruimte en Privacy om de beste resultaten uit je retreat te halen.

Biologische en vegetarische maaltijden ondersteunen je verblijf

De sfeervolle gastenkamers garanderen rust, ruimte en privacy

De Werkruimtes, waar de uitgebreide Sessies plaatsvinden, hebben een prettige warme sfeer.

Arte dell’ Anima is een gespecialiseerd Centrum voor High Level Systemische Retreats.

Burnout Retreat

Opnieuw vooruit door even stil te staan. Neem  afscheid van je blauwdruk voor burnout en beleef weer ruimte, energie en vrijheid

Persoonlijke Retreat

Deze  retreat voor creatieve, en ondernemende mensen helpt je om authentiek te leven en oude patronen te doorbreken

Rouw Retreat

Als het gevoel van verlies alleen maar toeneemt en het moeilijk is om verder te gaan, is het goed om professionele hulp te zoeken.

Relatie Retreat

Drie dagen welkom te gast zijn bij dé senior experts in het oplossen van relatieproblemen, helpt je relatie gegarandeerd een grote stap vooruit.

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.