Samenwerking tussen Ewoud Dekker en de Van Oosterhout Adviesgroep

De complexe uitdagingen van deze tijd vragen om persoonlijke en organisatorische transities

“Het is onze missie mensen zodanig te raken dat ze authentiek in beweging komen en daardoor hun resultaat halen”.

Samenwerking tussen de Van Oosterhout Adviesgroep en
Ewoud Dekker – Arte dell’ Anima

Ewoud Dekker is psychotherapeut en werkt vanuit  zijn 4D-Systemische Visie® op de psychologische aspecten van gedragsverandering​ samen met Dees van Oosterhout in hun training “Rolswitch”.

Deze training ondersteunt overheden, non-profitorganisaties en bedrijven om binnen de context van deze complexe tijd, persoonlijke en organisatorische transities soepel te laten verlopen.

Want het vraagt moed om authentieke rollen te vervullen en je positie daarin te bepalen, in verbinding met de ander te blijven en de werkelijke waarde van jezelf en organisatie uit te dragen.

Daarnaast ontwikkellen ze vanuit hun gedeelde zienswijze, expertises en jarenlange ervaring innovatieve inspirerende  trainingen waarbij een vernieuwende systemische visie op opleiden, trainen en coachen centraal staat.

De training “Rolswitch” en dit bijzondere boek helpt je sneller, beter en plezieriger jouw resultaat te halen.

De samenwerking vloeit voort uit het boek van Dees “Rolswitch – weer van waarde zijn”.
Ewoud schreef mee aan een belangrijk hoofdstuk in het boek, waarin hij een wetenschappelijke en psychologische onderbouwing geeft van het natuurlijke vermogen om als mens steeds te switchen tussen verschillende rollen.

Want bij de overheid, in non-profitorganisaties en bedrijven wordt tegenwoordig steeds vaker gevraagd dat je op één dag, verschillende rollen vervult.

Maar hoe vul je dat in? En kun je daar bewust, professioneel en met zingeving uitvoering aan geven?
Is het wel mogelijk resultaatgericht tussen de rollen te switchen en toch je enthousiasme en eigenheid te behouden?
En wat is de beste manier om de juiste balans te vinden om  vanuit  autonomie  in verbinding samen te werken?

In haar boek Rolswitch beantwoordt Dees van Oosterhout de vraag wat “Weer van Waarde Zijn” inhoudt  en hoe je dat als mens en organisatie kunt bereiken.

Ewoud Dekker legt met deskundigheid uit welke psychologische, maatschappelijke en 4D-Systemische® mechanismen daarbij een essentiële rol spelen.

Maak jouw organisatie écht klaar voor de toekomst

Het doel van de training Rolswitch is om jou te leren om per opgave, heel professioneel te leren switchen tussen rollen en daardoor sneller, beter en plezieriger jouw resultaat te laten halen.

De Training Rolswitch

Dees van Oosterhout en Ewoud Dekker hebben samen een theoretisch model en een praktische methode ontwikkeld om je te leren professioneel op jouw manier tussen die rollen te switchen en de vaardigheden die je wellicht minder liggen per rol, in jezelf te ontdekken en je eigen te maken.

Daardoor kun je sneller, beter en plezieriger jouw resultaat halen. Want elke rol vraagt een specifiek rolbewustzijn, een effectieve rolprofessionaliteit en een vaardigheid daartussen te schakelen.

Dat noemen we Rolswitch

In de bijzondere Training Rolswitch komt onze expertise, ervaring en bevlogenheid goed tot uiting.

Dees als dé specialist op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvormingswerkvormen bij overheid, non profitorganisaties en bedrijfsleven.

Ewoud als dé deskundige op het terrein van psychologische en 4D-Systemische ® veranderprocessen en transities.

“Want voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen  een andere mindset niet genoeg,  je gevoel, je omgeving en je overtuigingen moeten in gelijk tempo mee veranderen”

Ewoud Dekker

Ewoud Dekker

medeoprichter van Arte dell’ Anima|Psycholoog |Psychotherapeut (BIG) 4D-Systeem Coach|Trainer|Rolswitcher

“Voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen een andere mindset niet genoeg”

drs. Ewoud Dekker is medeoprichter van Arte dell’ Anima. Een holistisch centrum voor tailormade retreats met high level therapie en coaching. Daarnaast verzorgt hij trainingen en VIP dagen voor mensen in het bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheid.

Ewoud is bevlogen over zijn werk. Met 35 jaar ervaring is hij dé deskundige op het gebied van psychologische en 4D-Systemische® veranderprocessen en transities.

Zijn unieke 4D-Systeem Analyse ® helpt mensen en organisaties snel inzicht te krijgen in de psychologische factoren en de blauwdruk van interacties die bijdragen aan of tegenwerken bij veranderprocessen.
Want voor een succesvolle en blijvende verandering, is alleen een andere mindset niet genoeg, je gevoel, je omgeving en je overtuigingen moeten in gelijk tempo mee veranderen

Door zijn groot inlevingsvermogen, bevlogenheid en een breed georiënteerde ervaring, ontstaat ruimte voor passende verandering en gewenste transitie.

Verander je verhaal en je verandert de wereld

 

Logo van Oosterhout Adviesgroep

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing is a field. I’ll meet you there”

Dees van Oosterhout Adviesgroep

Dees van Oosterhout

Procesregie|Procesbegeleider|Teamontwikkeling|Rolswitcher
Dagvoorzitter|Lezingen|Auteur

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing is a field. I’ll meet you there”

Drs. Dees van Oosterhout richtte in 1997 de Van Oosterhout Adviesgroep op vanuit de overtuiging dat ze mensen zo kon raken dat zij in beweging komen en zelf antwoorden vinden op vragen binnen organisaties. Zo nemen zij zelf de regie over wat zij in hun werk willen veranderen.

De afgelopen vijfentwintig jaar is de Van Oosterhout Adviesgroep uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvormingswerkvormen met grote groepen in overheid, non-profitorganisaties en bedrijfsleven.

Wat de Van Oosterhout Adviesgroep onderscheidt van andere bureaus is zonder enige twijfel Dees van Oosterhout zelf. Klanten omschrijven haar vaak met de 3 A’s: Authentiek, Aandachtig en Aangenaam Aanwezig.

Ze werkt met lef en liefde, humor en ongebreideld enthousiasme. Dees is daarom een veelgevraagd spreker en auteur van de boeken Rolswitch, Procesregie, Procesinterventies, Toolkit Procesregie en Politieke intelligentie.

Vanuit humor, lef en liefde praktisch op weg naar jouw resultaat.

 

Ewoud Dekker is één van de zeer weinige psychotherapeuten en coaches die ik in organisaties durf te introduceren.

Zijn 4D-Systeem Visie ® op de psychologische aspecten van gedragsverandering, geeft mijn werkwijze in organisaties een belangrijke verdieping.

Ewoud Dekker heeft echtheid als grote waarde, als mens en als coach/psychotherapeut.
Zijn jarenlange ervaring brengt hem dat hij bij elke hulpvraag boven de vraag van een klant staat en op onnavolgbare wijze, met groot inlevingsvermogen, elke keer opnieuw een weg vindt om heel dicht bij de klant, het probleem aan te pakken.
Zeer inventief en explorerend vanuit diverse perspectieven en theorieën.

Hij is daarbij zeer integer, maar ook luchtig, vol met humor. Structureel, begrenzend, veilig, evenwichtig maar ook uitnodigend, grensverleggend en inspirerend.

Behalve als trainer beveel ik Ewoud ook van harte aan als coach/psychotherapeut. Voor mensen die in hun organisatie in een burn-out zijn geraakt. Of als professional hun zelfvertrouwen willen versterken.
Ook voor leidinggevenden die steeds in een belemmerend patroon vervallen, terwijl ze al vele managementtrainingen hebben gevolgd.

Dees van Oosterhout

Van Oosterhout Adviesgroep

Dees van Oosterhout heb ik leren kennen als een vakvrouw pur sang. In het werken met mensen op het gebied van complexe vraagstukken en interactieve besluitvorming, is ze als een vis in het water. Of beter beschreven – als een octopus, het logo op haar boek Rolswitch.

Ze switcht met het grootste gemak tussen de rol van deskundige, luisteraar, verteller, trainer, helicopterpilote met een systemisch overzicht. Evenzo wisselen empathie, het bewaren van de regie, doortastendheid en het vermogen tot vertragen en reflectie zich uiterst natuurlijk af.

Dat ze – na zoveel jaren – nog steeds werkt met lef en liefde, humor en ongebreideld enthousiasme zegt alles over de persoon en de professional. Dees is oprecht bevlogen om de authenticiteit in mensen te stimuleren én hen te verbinden met de groep en de kernwaarden van de organisatie.
Dat alles is waarneembaar in haar trainingen, het begeleiden van teams, lezingen, dagvoorzitterschap en (inmiddels 5 !) boeken.

Ewoud Dekker

Arte dell' Anima

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.