default image

Review Retreat Arte dell’ Anima

Een verblijf bij Arte dell’ Anima was voor mij een unieke en helende ervaring. Dat komt voor een belangrijk deel door de uitgebreide kennis, ervaring en specifieke aanpak van Marian en Ewoud, die ‘gepokt en gemazelde’ specialisten zijn in hun vak.

Wat voor mij echter de doorslag gaf, was de aangename aanwezigheid van hen zelf. Marian en Ewoud hebben het leven tot kunst verheven en zijn in staat om op een betrokken, natuurlijke en soms ook humorvolle manier een belangrijke rol te spelen in een proces waarin met name het ervaren van verbinding centraal staat. Dat is dan ook precies wat ik heb meegekregen tijdens mijn verblijf; ik heb daadwerkelijk kunnen meemaken wat het is om weer in ‘verbinding te komen’. Met mijzelf, maar ook met anderen en eigenlijk met alles om mij heen.

Het betekende voor mij de start van een proces van bewustwording van mijn behoefte aan die verbondenheid. Ik merk nu al dat ik daardoor steeds beter in staat ben om een levensstijl te kiezen die bij me past en waarin ik me beter kan concentreren op het hier en nu. En niet onbelangrijk, waarin ik meer vrede heb met het verloop van mijn leven en de keuzes die ik daarin neem. Zonder direct in paniek te raken en ook steeds meer zonder te vervallen in depressieve dwanggedachten.

De energie die ik daarmee bespaar kan ik steeds beter gebruiken om meer te genieten van mijn leven. Een leven waarin ik weet, voel en ervaar wat bij me past en waarin ik weer in verbinding sta met mezelf en anderen.

Sander

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.