Heel je relatie heel Jezelf

Review Retreat Eveline

Gezegend ben je als je de kans mag benutten je leven te verrijken, te doorgronden, op te frissen, bij te schaven. Ik koos ervoor om dit bij Ewoud en Marian te doen. Het werd één van mijn beste keuzes ooit.

Mijn gedachten en gevoelens kon ik gaan delen met twee zeer deskundige en ervaren therapeuten. Nu wist ik zeker dat er wat nuttigs mee zou gebeuren. Ik vertrouwde ze dat direct toe, want ze namen mij direct serieus. We kwamen tot de kern, raakten het grote geheel, dat wat geweest was zou vanaf nu nooit meer de kans krijgen te blijven vervelen. Langzaamaan zal blijken dat ook ik gewoon mijn leven kan leven, net zoals de wereld om mij heen dat al veel langer leek te doen. Misschien zelfs intenser, bewuster, gelukkiger. Zou dit het werk zijn van de zeldzame combinatie therapeuten? Ja, dat is het ongetwijfeld. Samen met mijn wilskracht, vooruit.

Wat de therapie nog lastiger te evenaren maakt is de omgeving waarin je terecht komt. Een cliënt heb ik mij nauwelijks gevoeld, eerder een prinses. De boerderij, het appartement, de sfeer, de warmte, de rust, de ruimte, de overheerlijke en gezonde maaltijden, de natuur, de onuitputtelijke humor van beiden. Je wilt er het liefst nooit meer weg.

Maar mooi is het ook dat je de ervaringen meeneemt naar huis. Ze zijn namelijk te verweven in je eigen bestaan. Dit geschreven stukje zal nooit de laden kunnen dekken van wat Ewoud een Marian teweegbrachten.

Dit moet je ervaren. Waarschijnlijk heb je niets te verliezen, hooguit wat te winnen voor altijd. Mijn dank is in ieder geval groot.

Eveline

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.