default image

Review Relatietherapie Weekend Arte dell’ Anima

Na 27 jaar weet je toch zo langzaam aan wel wat je aan elkaar hebt. Beide een traject achter ons waarin persoonlijke groei, en hoe we ons daarin tot elkaar verhouden, een belangrijke rol gespeeld heeft. De verwachting waarmee we aan deze sessie begonnen was dan ook bescheiden. Beiden wilde we meer zicht op onze basispatronen en hoe die in onze relatie doorspelen…

Groot was de verrassing toen deze verwachting direct al op de eerste dag werd overtroffen. Geweldig hoe Ewoud en Marian op elkaar ingespeeld zijn en de zorgvuldigheid waarmee zij samen de basispatronen bloot leggen. Onze meest primaire patronen werden met alles er op en eraan letterlijk in de ruimte gezet en omgeven met liefde en respect. Een veilige plek waarin alles er kon en mocht zijn. Geen enkele behoefte om nog toneel te spelen of de schone schijn op te houden.

De opbouw was helder: Verkennen van de patronen, uitwerken van het basispatroon en tools aanreiken om hier weer mee verder te gaan. Hiermee was het geheel na de derde dag ook weer mooi afgerond.

En dan was er natuurlijk ook nog de heerlijke plek waar het geheel plaatsvond. De boerderij is een oase van rust gelegen in een schitterend landschap. In het voorhuis hadden we een zee aan ruimte voor onszelf. Comfort overgoten met nostalgie.

De voortreffelijke kookkunst van Ewoud, de gastvrijheid, persoonlijke en liefdevolle aandacht van hen beide maakte het gehele weekend tot een warm bad waarin oude pijn kon losweken.

Het zal nog wel even tijd nodig hebben om allemaal echt op zijn plek te vallen maar het voelt nu al of we even bij Ewoud en Marian in de lift mochten stappen en we een, of misschien wel een paar, verdiepingen hoger zijn gebracht.

Marian, Ewoud nogmaals heel erg bedankt.

Tineke & Aart

Heb je vragen over retreats, of een persoonlijke vraag? We beantwoorden ze graag. Stuur een whats-app bericht aan Arte dell' Anima. Ewoud Dekker neemt zo snel mogelijk contact met je op.